BG online

Klinika DE
Lični razvoj

Emocionalna veza iz muškog ugla

GREŠKE KOJE ONI ŽENAMA (NE)ZABORAVLJAJU

“Mi smo te koje ga našom ženstvenošću činimo muškarcem.
Pustite ih nek se osećaju jakim i sposobnim!”

Jedna od vodećih sila muške energije jeste potreba da se osećaju značajnim, osećanje da su važni. Muževnost korespondira sa izazovom. Muškarci vole da se osećaju korisnim i uspešnim. Njima je glavni cilj da eliminišu i odstrane sve potencijalne pretnje za svoju porodicu, da za što kraće vreme prevaziđu sve izazove i reše problem.
I muškarci i žene poseduju obe vrste energije- mušku i žensku. Od situacije i okolnosti zavisi koja će se izraziti. Ipak, ostaje činjenica da 80% muškaraca češće koristi svoju muževnu stranu, a 80% žena svoju ženstvenost.jagodicLifeCoach

Drugačiji pogledi

Sledi nekoliko stvari koje često radimo iz svoje ženstvenosti, a na taj način uništavamo njihovu muževnost.
Jedan od razloga zbog kojih često dolazi do nesuglasica između muškarca i žene jesu različite tačke gledanja na problem. Kad je muškarac “u problemu”, njegova vodeća sila, cilj je da ga reši. Žena voli da raspravlja i razmišlja o mnogim aspektima problema. Ona se oseća frustriranom jer je on ne razume. A on je frustriran jer oseća da joj on nije potreban da bi rešila problem. Kad je žena frustrirana pribegava svom najčešće korišćenom oružju: KRITICI, ali to je ono što njega najviše plaši i izaziva u njemu otpor.
Muškarac voli da se oseća bitnim, značajnim i korisnim. Kad njegova žena počne da ga kritikuje, on gubi ta osećanja i počinje da se oseća izgubljeno. U takvim okolnostima on se povlači i pre neće ništa preduzeti, nego što će rizikovati da ne uspe.

Opasna kritika

Ako vam muškarac ne pomaže u kućnim poslovima, možda je to zato što ste mu puno puta prebacili: “To se tako ne radi”. Pustite ga da odradi stvari na svoj način i svaki ga put pohvalite i cenite njegov napor. Kad ga kritikujete, vi ga omalovažavate.
Pokušajte da mu se divite, da mu govorite koliko je on bitan oslonac u vašem životu, koliko vam je potreban i koliko vaša deca žele da provode sa njim mnogo više vremena. Ako želite da je ON vaš HEROJ, ponašajte se prema njemu kao prema heroju, sa poštovanjem i ljubavlju!
Ako želite da KONTROLIŠETE svog muškarca, on će se pobuniti. Provodiće više vremena na poslu, sa prijateljima gledajući sport i slično. Pod vašim pritiskom, zbog mira u kući i dece, možda će se povinovati vašim pravilima, ali će se emocionalno udaljiti i smanjiće komunikaciju na minimum. Njegov glavni cilj je sloboda, da živi bez ograničenja i kontrole. Potpuno suprotno od naše ženske želje da se sa nekim stopimo i činimo jedinstvenu celinu.

Ljubav je sloboda

Jednu suptilnost često zaboravljamo: mislimo da smo uradile pravu stvar kad uspemo da kontrolišemo našeg muškarca. Ali ne možete verovati čoveku koji je izgubio svoju želju za slobodom. Ako ga kontrolišem ja, onda može i bilo koja druga žena. A takvim muškarcima ne dajemo poverenje!
Najbolji način da pozitivno utičete na svog muškarca je da mu pružite bezrezervnu ljubav i slobodu da bude to što jeste. Ako oseća da mu dajete poverenje, želeće da vas zadovolji na svaki način i da brine i o vama i o porodici. Kad je slobodan da misli i radi on oseća da je sudbina u njegovim rukama i pruža svoj maksimum. Zar to nije ono što će našu intimnost sa njim podići na viši nivo?
Intimnost raste kada postoji polaritet između njegove muževnosti i vaše ženstvenosti. Muškarac je najsrećniji na svetu kad ženu učini srećnom. Mi to često zaboravimo, pa mu ne pridajemo značaj. Izmore nas naše druge, svakodnevne životne brige i dileme. Naša razigranost, zavodljivost i ženstvena energija kod njega uvek bude snagu, predanost i strastvenost. Koliko ste puta u životu jednim iskrenim osmehom rešili neku neprijatnu situaciju? Naš osmeh je najmoćnije oružje koje imamo. Mi smo te koje ga našom ženstvenošću činimo muškarcem.
Pustite ih nek se osećaju jakim i sposobnim!

Ljiljana Jagodić
Foto: Sanja Rajković

Ljiljana Jagodić je klinički psiholog, life coach strateških intervencija i hipnoterapeut. Ima višegodišnje iskustvo u radu sa ljudima o problemima koji potiču iz različitih životnih zona: odnosi sa partnerom, komunikacija, porodični odnosi, ostvarivanje punog ličnog potencijala, prevazilaženje loših navika (poremećaji ishrane, pušenje, prokrastinacija), anksiozni poremećaj( razni strahovi, panični napadi)…

Radionice Ljiljane Jagodić:
90 DANA IZAZOVA
OSTVARITE/POBOLJŠAJTE ODNOS SA PARTNEROM
SAMOPOUZDANJE I KAKO GA STEĆI
EMOCIONALNO “PREJEDANJE”

Grupne radionice i individualni treninzi održavaju se u Zemunu, a Ljiljana Jagodić radi i širom sveta putem skype-a.
www: life-coach.rs
facebook: Ljiljana Jagodic psiholog lifecoach
skype: ljiljana.jagodic1
tel: +38164/91 19 223

Arhiva tekstova Ljiljane Jagodić:
Razgovori bez trunke ljubavi
Da li vas je teško voleti?
Žena pod stresom u partnerskom odnosu
Kako izgleda stručna psihološka pomoć?
Um kao kontejner za stres
Nada je najsnažniji prirodni antidepresiv
Ljubomora nije dokaz ljubavi
Zašto ne mogu da zaspim?
Život u nesigurnim vremenima
Imate li sve “pod kontrolom”?
Gde se izgubila bliskost?
Izbegnite siguran put ka depresiji
Zdravo samopouzdanje
Kako dobiti ljubav i poštovanje?
Psihologija ljudskih potreba
Najčešća zabluda u partnerskim odnosima
Sukob generacija
Uzroci depresije u detinjstvu, pubertetu, mladosti, zrelom dobu i starosti
Depresija kao način života
Zašto smo se udaljili?
Život zaglavljen u prošlosti
Kako da znam da li me partner zaista voli?
Naučite da oprostite sebi i drugima
Simptomi depresije
U začaranom krugu anksioznosti
Kad emocije potiskuju misli
Život sa osećanjem krivice
Devet koraka do kvalitetnog partnerskog odnosa
Kako razumeti, prevazići i oprostiti prevaru (seksualnu ili emocionalnu)
Kako vratiti izgubljeno poverenje?
Nezdravi porodični odnosi
Da li zavisite od drugih ljudi?
Obnovite vezu ili brak u 5 koraka
10 roditeljskih zapovesti
U začaranom krugu dijeta
Život između dece i partnera
Život pod stresom i tehnike samopomoći
Anksioznost
U ordinaciji psihologa i life coach-a
Samopouzdanje i kako ga steći
Slab muškarac- sudbina jake žene?
Kako (ne) upropastiti sopstveni život

1 Komentar

1 Komentar

  1. Nina

    08/04/2017 at 13:16

    Meni je od ovakvih prica muka,zasto se zenama tovari i takav teret na plecima.Em sto same moraju nositi porodicu na plecima jos moraju tetositi i budalu da bi ona bila srecna u toj porodici.Pa izvinite molim vas i ja zelim svoju slobodu i kretanja,govora i misli i kad dodjem kuci da me doceka osmehom i da seni predamnom. Svi smo mi pre svega ljudi pa tek onda muskarci i zene.Ovakve price samo nas podsecaju na nasu bezvrednost i jer ni trebamo svasta nesto a oni nista.I najbolje bibilo kada bi smo mogle u svemu da ih zadovoljimo a onda da cucimo nevidljive u nekom cosetu dok ne zatrebamo njegovoj visosti jer bogati oni su jadni,osetljivi i ostala s…..

Odgovorite

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sajt u boji
Psihologija, saveti nutricioniste, životne priče, zdravlje, ljubavne dileme, hedonizam, tehnike samopomoći, recepti... i još mnogo tema koje interesuju savremenog čoveka.
Unapredite kvalitet života uz BGonline.
Svaki dan nosi sa sobom nove izazove i priliku da nešto promenimo i .... pobedimo.
BGonline-za život sa stilom.

Copyright © BGonline 2017, All Rights Reserved.

Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
BESPLATNA EDUKACIJA- MASAŽA TRUDNICA (by Peđa Filipović) Radionicu “Dodir ljubavi…