restorani & barovi

Duh Italije u Beogradu

RESTORAN I HEDONIZAM NA PLAŽI

U noći punog meseca nad Beogradom, otvoren je na Adi Ciganliji originalni italijanski restoran “Little Italy”. Nekoliko stotina uglednih zvanica stizali su na adresu ‘’Little Italy’’ u romantičnom voziću kako bi uživali u čarima italijanske kuhinje i ‘’italian lifestyle’’-a.
Jova i Mina Srećo iz ” Lux life-a” su se pridružili gostima u vintage Cinkvecento, popularnom Fići i dobili veliki aplauz.littleItaly1
Pasta, sladoled, vino samo su neki od hedonističkih užitala u ovom restoranu koji se nalazi na beogradskoj plaži.’’Little Italy’’ je otmena, bela i plava kao leto, miriše na paste, ima ukus kremastog sladoleda, i šmek rashlađenog vina i koktela.
’’Little Italy’’ predstavlja na najbolji način tradiciju italijanske kuhinje. Na njenoj romantičnoj terasi , gosti ovog autentičnog restorana imaju priliku da probaju pastu “alla primavera”, trikolori, posebnu salatu od pirinča, preko 15 vrsta domaćeg, kremastog sladoleda i popularne koktele Rossini, Bellini, Negroni., kao i koktele sa Black tonic Coctom.littleItaly
Goste su na otvaranju restorana dočekivali šarmantni domaćini Lorenzo Bartolini i šef kuhinje Marco Bernardini sa vrednim osobljem restorana, dok je organizacija ove večeri poverena agenciji SuperStar world wide .

“Little Italy” Vam poklanja recept za salatu od pirinča (za 4 osobe)

Potrebno je:
300 g pirinča
100 g tunjevine iz konzerve
200 g čeri paradajza
100 g dimljenog žutog sira
2 šargarepe
1 paprika
50 g kukuruza šećerca
3 kašike crnih maslina bez koštica
malo graška, bosiljka, peršuna, rukole (sitno iseckani)
maslinovo ulje, limun, tabasko (ako volite ljuto) malo majoneza i kečapa po želji

Pirinač se skuva, opere, ohladi i stavi u frižider da malo odleži. Dodajte mu komadiće sira, ( u zavisnosti kakav sir volite – jači ”a la fontina” ili bilo koji žuti, dimljeni). Zatim u to umešajte tunjevinu, crne masline bez koštica, iseckani čeri paradajz, sveža mrkva i sveže papričice seckane na žilijen, kuvani žuti kukuruz, grašak.
Italijani ovu smesu ostave u frižideru da odstoji preko noći a narednog dana začine: maslinovim uljem, limunom, bosiljkom, peršunom, tabaskom, rukolom i sa malo majoneza i kečapa po želji.

Nema komentara

Ostavite komentar

Prethodni tekst

KALA- elegantna i romantična

Sledeći tekst

Grupa Smak na Ušću