BG online

Lični razvoj

Astro vodič Jovane Lučić Gajić

DISTANCIRAJTE SE OD ONIH KOJI VAS UMARAJU I „CEDE VAŠ MIR“

Tranzitni Mars iz znaka Device danas je u opoziciji prema tranzitnom Neptunu, konačno napuštajući kvadrat prema tranzitnom Saturnu u znaku Strelca. (7. oktobar 2015.)

Neptun je svoj na svome u Ribama (u dostojanstvu, kako kažu), pa ako ste umetnik (slikar, pisac, muzičar) ovo “kretanje unazad” vam baš prija. Ali, čak i vama dragi umetnici, nešto ili neko ometa „inspiraciju“. Jednostavno, ne da se.
Ako kojim slučajem, pokušavate da živite u stvarnom, realnom svetu, ovo prividno kretanje unazad, može zaista da umori.
No, Neptun nije umetnost sama po sebi (to je Venera), Neptun nije ni mašta (to je Mesec), Neptun nije ni san (i to je Mesec).
Neptun je iluzija, varka, zabluda, dim, magla, tanana nit koja povezuje svaki sirovi element stvarnosti i daje mu „čar“, „boju“ i „dah nestvarnog“.jovana-l
Neptun je onaj/ona koji je tu, čije se prisustvo oseća, onaj/ona koga rečima ne možete da opišete, onaj/ona kojim se zavaravate, nadate, onaj zbog koga više niste ni sigurni da li ste nešto videli, rekli ili ne. Onaj zbog koga ne znate da li ste nešto sanjali ili je stvarno. Pa i onaj trenutak „nepažnje“ u kojem ste zalutali u pogrešnu ulicu i zapitali se „kako sam ovde stigao“?.
Neptun je i onaj čudni, iracionalni, zanos i ona slepa vera u „nešto ili nekog“. Neptun je i anđeo. Neptun je i ikona (ne, to nije Venera u Ribama, jer bi to bila svaka umetnička slika), Neptun je svaka relikvija (ne, to nije Jupiter u Ribama, jer bi to bila i svaka enciklopedija). Neptun je i crkva ili hram (ne, to nije Mesec u Ribama, jer bi to bila i svaka kuća na dalekom ili usamljenom mestu pored vode).
Neptun je i onaj osećaj „kad racio zataji“ i um i srce u život ponese osećaj i uverenje da će nešto biti dobro ili loše, bez obzira kako stvari trenutno realno izgledale.
Neptun je do novembra retrogradan i verovatno ste osetili za početak, pojačanu osetljivost kako na fizičkom, tako i na emocionalnom planu.
Povukli ste se u svoj svet i gubite motiv da se sa „svom težinom i iracionalnom brigom“ koju nosite u srcu, suočavate sa okolinom koja sada ne nudi razumevanje, ili vi bar to u ovom trenutknu ne osećate.
Sada verovatno, daleko dublje, osećate ili vidite suštinu svakodnevnice, i imate iskren osećaj da vam je intuicija naglašenija nego inače. Verovatno i bez većeg povoda, složenije „čitate“ namere ljudi koji vas okružuju i čekate trenutak da se probudite iz sna, koji ostali nazivaju „stvarnost“.
Ali, razočaranje i nezadovoljstvo postignutim, u onom „stvarnom“ životu, sada može biti naglašeno.
Verovatno ste usamljeniji nego ikada, bez obzira kakav je vaš socijalni život. I da ste u najgušćoj masi koju nazivaju „gužva“, vi ste nekako sami.
Osećaj iskorišćenosti, zloupotrebe i gubitak sigurnosti u svakodnevici može vas povući, dublje, u već osetljivo dno emocija. Hroničan osećaj psihičkog umora i poremećen san su sada intenzivni. Kao i osećaj krivice i zbunjenosti.
Ako osećate da ste „prespavali“ poslednjih nekoliko godina- „blago“ vama. Ako ste se „izgubili“ na nekoliko godina, pričekajte jesen. Ako osećate da ste žrtva od samog početka 2012.godine- niste!
Ako se tako osećate, na tren se distancirajte od okoline, koja vas je „umarala“ svojim destruktivnim energijama (nezadovoljstvom, kukanjem i sl.) i „iscedila vam mir“.
Ako u zadnje vreme imate „čudnu alergiju na hranu, osećaj mučnine“ – polako. Poradite na svojim emocijama i prestanite da trpite sve one koje ne morate.

Opozicija Marsa prema Neptunu, koja se danas odvija na nebu, ukazuje na spoljni napad na našu senzualnost, povređivanje od strane drugih, onih najtananijih osećaja koje imamo, impulsivni ili neprijatan poriv da se najdublja intima čoveka iznese u javnost, pa i grubo insistiranje drugih na stvarima koje želimo da sačuvamo za sebe. Ovo je aspekt i razočaranja u muškarca, i muškarca slabića.
Ovaj aspekt ukazuje i na isprovociranost da se učestvuje u verskim ili duhovnim raspravama.
Ovo je aspekt i plesa (baleta), meditacije, glamura, iluzionista (mađioničara ili čarobnjaka), lopova, prevaranata ili magije telesnih zadovoljstava.
Naredna dva dana biće prisutan manjak samopouzdanja, „padanje u vatru“ zbog uverenja, reči, stavova, vere, političkih ubeđenja. Pad u fantaziju, pasivna agresivnost, nepoverenje, razočaranje. Pojačana konzumacija lekova, otrova, kafe ili nikotina. Osećaj mučnine i vrtoglavica osećate verovatno danima unazad.
Ulaganje enormne snage da se rasplete tajna, ili otpočne zavera. Pojačana je i potreba za snom, nemiran san, naglo buđenje iz sna. Pa, pazite da ne pogrešite u proceni i da ne upadnete u zamku „pogrešne informacije“.

Jovana Lučić Gajić, astrolog

Jovana Lučić Gajić je rođena u Beogradu 1974.godine gde i danas živi i radi. Urednik je i autor mnogih televizijskih emisija o astrologiji, predavač astrologije i vlasnica škole astrologije „JovanaL27“.

Arhiva tekstova:
Karmička misija i emocionalno pročišćenje
Astro vodič za dvadesete, tridesete, čestrdesete, pedesete….
Vreme za ozbiljnost, odgovornost i prvi zimski poljubac
Škola astrologije Jovane Lučić Gajić
Okretanje emocijama, sebi, ljubavi i prošlosti
Šta se dešava sa Venerom?
Da li ste spremni za ulazak Marsa u znak Škorpije?
Horoskop Jovane Lučić Gajić(od 20.novembra do 10.decembra)
Život u ritmu planeta
Astro vodič Jovane Lučić Gajić
Dani iluzija, konfuzije, snova i suza
Astrološki priručnik za ljubav Jovane Lučić Gajić
Tranzitni Mars

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
Fit pass tim pored toga što gotovo svakodnevno obogaćuje svoju…